Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бронювання військовозобов’язаних у 2023 році: умови та порядок. Відео

Новини

Бронювання військовозобов’язаних залишається актуальним. З кінця січня поточного року Кабінетом Міністрів України було ухвалено новий порядок цього процесу.

Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов’язаних. Він передбачає відстрочку від мобілізації для 50% і більше держслужбовців та працівників важливих для країни підприємств. Бронювання військовозобов’язаних буде погоджувати Генеральний штаб Збройних сил України.

Місцева влада подає списки військовозобов’язаних до районних військових адміністрацій. Після погодження їх надсилають до Генерального штабу ЗСУ.

Відмовляють у бронюванні у тих випадках, коли це стосується дефіцитних військових спеціальностей для потреб Збройних сил України. Заброньовані працівники  можуть виїхати за кордон. При цьому для перетину кордону таким військовозобов’язаним необхідно мати посвідчення про відтермінування, документи про відрядження та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua