Онлайн TV FM радіо FM пауза

Українці підвищують енергоефективність оселі завдяки “теплим кредитам”

Новини

У квітні цього року стартувала програма “Теплі кредити”. Від того часу українські родини залучили вже майже 850 млн грн «теплих кредитів», зокрема:

  • понад 550 млн грн – на енергоефективні заходи у приватних будинках;
  • майже 270 млн грн – на утеплення ОСББ та ЖБК;
  • більше 18 млн грн – на встановлення твердопаливних котлів.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Результати моніторингу підтверджують високу затребуваність програми. Адже вона має такі переваги: легкість участі, компенсація до 70% суми кредиту, додаткова підтримка від місцевої влади, можливості зменшити енергоспоживання та й платіжки.

«Програма «теплих кредитів» залишається дієвим інструментом допомоги родинам та ОСББ, які прагнуть підвищити енергоефективність своїх оселях. Держава компенсує частину кредиту та полегшує фінансове навантаження при утепленні, а родини впроваджують необхідні заходи, заощаджують на комунальних послугах та підвищують комфорт», – прокоментував т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Щорічна оцінка програми показує, що комплексна термомодернізація будинку дозволяє до 50% заощадити на комунальних послугах.

Нагадуємо, що для включення банком відомостей до зведеного реєстру позичальників та подальшого отримання відшкодування необхідно подати до банку:

  • документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів;
  • документи, що підтверджують факт впровадження енергоефективного обладнання та/або матеріалів (акт виконаних робіт, наданих послуг).
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua