Онлайн TV FM радіо FM пауза

Банківські аферисти ошукали прикарпатку на майже 128 тисяч гривень

Новини

Зловмисники ошукали 42-річну мешканку Івано-Франківська. Шахраї телефонують своїм жертвам та повідомлять неправдиву інформацію про нібито проблеми з банківськими рахунками, блокування карти, тощо.

Про це пише Поліція Івано-Франківської області.

Зі слів потерпілої, їй зателефонував невідомий, представився співробітником банку. Під час телефонної розмови зловмисник запевнив жінку, що з її банківською картою відбуваються шахрайські дії. А щоб «захистити» свої гроші, заявниці необхідно перерахувати їх на «безпечний» рахунок, який попередньо вказали співрозмовники.

Надалі, жінка кошти з власного рахунку переказала на рахунок, який вказали аферисти. Як наслідок – втратила майже 128 тисяч гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські здійснюють оперативно-розшукові заходи, аби встановити особи зловмисників. 

Правоохоронці застерігають прикарпатців:

– якщо ви отримали підозрілий дзвінок нібито від співробітників банку – негайно припиніть розмову та самостійно зателефонуйте в банк за номером, вказаним на зворотному боці картки, або особисто зверніться у відділення;

– пам’ятайте, що співробітники банківської установи ніколи не просять називати персональні дані;

– ні в якому разі не розголошуйте коди, які приходять на ваш мобільний номер, а також не набирайте невідомі комбінації цифр;

– за жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання співрозмовників;

– якщо ви зрозуміли, що розкрили персональні дані картки аферистам або з вашим рахунком проводять підозрілі операції – негайно заблокуйте картку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua