Онлайн TV FM радіо FM пауза

Асоціація міст України провела свою зустріч в Коломиї. Відео

screenshot 1 9 - Асоціація міст України провела свою зустріч в Коломиї. Відео - rai.ua Новини

Голови всіх громад Коломийського району, міський голова Івано-Франківська та виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України зустрічалися в Коломиї. Головна мета зустрічі – ефективність співпраці Асоціації з територіальними громадами області. В рамках пілотного проєкту в місті над Прутом відбулася презентація інституту регіональних консультантів обласного відділення Асоціації міст.

Лейтмотив зустрічі в Коломиї – це залучення іноземних інвестицій в громади регіону. Для цього і створили проєкт «Муніципалітети на шляху до Європейського союзу». Але, щоб залучати інвестиції, треба вміти правильно писати проєкти, знати, де і які є джерела фінансування, і вміти правильно користуватись наданими можливостями. Тому в кожній громаді Прикарпаття має бути представник Асоціації міст України. На Коломийщині наразі це Яна Букреєва.

Голови громад кажуть, що саме Асоціація дуже допомагає громадам. Особливо це важливо в час війни. Коломийський міський голова Богдан Станіславський також сподівається на тісну співпрацю з Асоціацією міст України.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків – ще й голова регіонального відділення Асоціації міст України, зазначив що Прикарпаття виграло грант на впровадження проєкту «Муніципалітети на шляху до Європейського союзу». Тому активно допомагатиме громадам області.

Виконавчий директор обласного відділення АМУ Юрій Стефанчук зазначив, що консультанти будуть працювати з усіма громадами Прикарпаття.

Тому, вважають фахівці Асоціації, що саме в час війни треба якомога більше допомоги надавати місцевим муніципалітетам. Адже саме вони першими повинні реагувати на всі виклики.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua