Онлайн TV FM радіо FM пауза

Алкогольна (не)залежність: франківська психологиня розповіла, чому дітей ваблять міцні напої

Новини

Алкоголь – слово з восьми букв, отрута, що повільно вбиває людський організм. Більшість пишуть, що він шкодить здоров’ю, викликає залежність. Проте одиниці розповідають про те, як він впливає на психічний та фізичний стан людини.

Проводячи результати соціологічного опитування в соціальній мережі Instagram, стало відомо, що 91,7 % людей пробували алкоголь до повноліття. 68,6 % пояснюють це тим, що було цікаво. Інші відповіді були такими: «Так роблять старші», «Всі п’ють», «З друзями за компанію можна».

Питання, чому підлітки вживають алкоголь, не обгрунтоване й досі. Дитяча психологиня з Івано-Франківська Ципердюк Мар’яна пояснила, що молодь “прикладається до чарки” в пошуку незвичних відчуттів, для сміливості й впевненості в собі.

“На превеликий жаль, останнім часом п’ють і дівчата. Вживаючи алкоголь, підлітки вважають себе дорослими, не задумуючись про наслідки”, – наголосила Ципердюк.

За словами спеціалістки, токсична дія алкоголю на організм підлітка перш за все позначається на нервовій системі.

“Мозкова тканина легко всмоктує алкоголь. Підліток стає дратівливим, швидко стомлюється, в нього порушується сон. Оскільки алкоголь циркулює в системі кровообігу, то потрапляє до всіх органів тіла. За кілька хвилин він досягає головного мозку. Спираючись на думку дослідників, більш ніж 30% алкоголю затримується у нервових клітинах головного мозку, які складають лише 2% ваги тіла людини. Внаслідок одного сильного сп’яніння гине до 20 тисяч клітин головного мозку”, – заявила психологиня.

Саме тому фахівчиня застерігає: чим молодший організм, тим більш руйнівна дія алкоголю

“Токсична дія алкоголю на організм підлітка в декілька разів більша, ніж на організм дорослого. Пам’ятайте: здоров’я, справжня радість життя і щастя не сумісні зі спиртними напоями!” – додала Ципердюк.

Адріана Костишин

А яка ваша реакція?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua