Онлайн TV FM радіо FM пауза

Айтівці з Івано-Франківська створили новий Telegram-бот під назвою «Знеструмко». Відео

Новини

Полегшити життя під час вимкнень світла. Франківські айтівці розробили Telegram-бот «Знеструмко», який повідомляє про планові вимкнення світла. У ньому можна обрати декілька черг та отримувати сповіщення про всі зміни в графіку вимкнень. 

«Чат-бот «Знеструмко – це бот, який повідомляє про вимкнення світла. В ньому можна обрати конкретну чергу чи декілька черг, наприклад домашню чи робочу. Також можна поставити нагадування та отримувати сповіщення за 15 хвилин до вимкнення. Ідея появилась в мене тоді, коли стало зрозуміло, що кількість вимкнень стає набагато більше, ніж зазвичай. А ще вона часто міняються протягом дня. Спочатку ми робили його для себе, але побачили гарний відгук від друзів, тому вирішили зробити його публічним»,- розповідає співрозробник бота Микола Ковач.

Програміст Василь Югас відповідав за технічну частини розробки бота. Каже, бот є надзвичайно корисним для мешканців Прикарпаття:

«Я вважаю, що зараз він дуже важливий. Коли ми його розробляли, то не було якихось застосунків або зручних рішень, щоб можна було швидко поглянути свою чергу».

До слова, за перший тиждень його роботи бота його послугами скористались 13 тисяч людей. Розробники планують поширювати свою діяльність і в інших областях України.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua