Онлайн TV FM радіо FM пауза

50 скульптур та рельєфів Донателло показали на виставці в Лондоні. Відео

Новини

Мармурова статуя Давида з головою Голіафа біля ніг зустрічає гостей нової виставки в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні. Це рання робота майстра епохи Відродження Донателло. Він створив її у віці приблизно 20 років. У музеї виставили одразу 50 робіт Донателло. У Великій Британії це вперше.

Скульптор народився у Флоренції в 1386 році. Працював із мармуром, бронзою, вапняком, деревом та золотом. Роботи Донателло переважно належать до релігійної тематики. Він створив скульптури святих, а також Ісуса та Діви Марії. Водночас зображував їх більш олюдненими, ніж це робили інші художники того часу.

На думку експертів, Донателло глибоко розумів психіку та почуття людей. І це проявлялося в його роботах. Стиль флорентійського майстра також намагалися повторити сучасники.

Сучасники описували Донателло як сильну особистість. Водночас він був скромним і не надавав значення славі та грошам. Гонорари зберігав у майстерні, і його учні могли вільно користуватися цими грішми.

На виставці показано й скульптури та картини учнів Донателло, а також художників і скульпторів, які черпали натхнення в його роботах. Загалом тут 130 експонатів. Багато з них надали музеї Флоренції і Берліна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua