Онлайн TV FM радіо FM пауза

Правоохоронці розповіли, як вберегти себе від інтернет-шахраїв. Відео

Новини

«На гачку» в аферистів. Правоохоронці рекомендують прикарпатцям бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень. Чимало жителів області постраждали від шахрайських дій.

Другого січня до правоохоронців звернувся 47-річний мешканець Верховинської громади. Чоловік повідомив, що його ошукали шахраї. Напередодні заявник розмістив на сайті оголошення про продаж автомобільних шин. Цього ж дня до нього написала невідома особа, яка запевнила, що хоче придбати та оплатити товар за допомогою опції з доставки.

Невідомий надіслав чоловіку посилання. Той перейшовши за ним, написав персональні та банківські дані. У результаті з його кредитної карти було списано понад 25 тисяч гривень.

Поліцейські вкотре нагадують про можливість післяплати. При надходженні товару – перевіряйте його на пошті, перевіряйте інформацію про продавця. читайте відгуки. Нікому не повідомляйте реквізити вашої банківської карти, а саме термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.

Продаючи в інтернеті товари, остерігайтесь покупців, які мало цікавляться товаром, не торгуються, а одразу цікавляться реквізитами рахунку.

Якщо ви стали жертвою шахраїв – звертайтеся до поліції за номером «102».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua