Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Бойківські Карпати»: в Івано-Франківську представили результати туристичного проєкту. Відео

bb8cc1350cead92526b3a2524b65bb3c - «Бойківські Карпати»: в Івано-Франківську представили результати туристичного проєкту. Відео - rai.ua Новини

«Бойківські Карпати. Післямова». В Івано-Франківську підбили підсумки проєкту, що мав на меті підвищити туристичну привабливість Східної Бойківщини. Він тривав упродовж року.

За цей час вдалось створити віртуальні тури, підготувати матеріали та дослідження про бойків та створити архітектурні проєкти із візуалізацією бойківських туристичних “магнітів”.

Заступник начальника управління євроінтеграції громад Віталій Передерко підсумовує, що вдалось реалізувати 95% запланованого.

Серед учасників проєкту – 12 громад Прикарпаття. Зокрема, й Долинська. Її голова Іван Дирів зазначає, у рамках проєкту «Бойківські Карпати» було проведено безкоштовні екскурсії містом. Їх відвідало чимало внутрішньо переміщених осіб.

Автор проєкту «Я – бойко» Михайло Мельникович каже, що ця етнічна група достатньо досліджена і має чим пишатись. Та самі бойки часто соромляться свого походження і важливо це змінити.

У майбутньому, впевнені автори проєкту, Бойківщина має великі перспективи. Адже значна частина спадщини, зокрема – індустріальна, гастрономічна та природна – не залучені.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua