У Першому добровольчому хірургічному шпиталі влаштували гастрономічне свято для воїнів, які проходять лікування та реабілітацію. Смаколики для захисників приготували шеф-кухарі одного з ресторанів Івано-Франківської громади.
«Дуже важливо підтримувати один одного. Щоб хлопці відчували це тепло, що вони важливі для нас і що ми знаємо, любимо і поважаємо їх. Це напевно, найменша подяка, що ми можемо від нас зробити», – розповідає представниця ресторану Романія Чепіль.
Частування воїнам сподобалось. Кажуть, усе дуже апетитне, а ще – приємна атмосфера, яка відволікає від процесу лікування.
Різноманітні свята, майстер-класи, походи в гори – це частина реабілітації захисників. Керівник Першого добровольчого хірургічного шпиталю Станіслав Онищук запевняє, що таким чином бійці відволікаються від жахіть, які пережили:
«У нас на початку був підхід більше надати правильну медичну допомогу. Ми зрозуміли, що цього мало і бійці потребують саме таких цікавих заходів: поїхати на риболовлю, піти десь в гори. Важливо відволіктись від медичної обстановки, яка панує, зазвичай, у лікарні».
До прикладу, на День Незалежності воїни готували разом борщ, також – переглядали фільм Довбуш та багато іншого.