Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську підписали меморандум задля розбудови системи управління твердими відходами. Відео

screenshot 38 1 - В Івано-Франківську підписали меморандум задля розбудови системи управління твердими відходами. Відео - rai.ua Сюжети

В Івано-Франківську в рамках Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавсто, економіка, технології» відбулося підписання меморандуму. Він передбачає започаткування розбудови системи управління твердими відходами, розповідає міністр захисту довкілля та природних ресурсів, Руслан Стрілець.

«Ми в Міністерстві сьогодні працюємо над тим, щоб дати можливість громадам залучити в першу чергу інвесторів або мати доступ до дешевого кредитування з іноземних банківських установ. Наша задача – це, стикаючись з практичними аспектами, вносити зміни і коригування у законодавстві, якщо громади будуть бачити якісь проблемні моменти. ОВА як головний орган, реалізуючий політику в області, як координатор, повинен забезпечити розробку та подання до Міністерства регіонального плану управління з відходами».

У процесі створення сучасної інфраструктури для поводження з відходами важливо враховувати Європейські практики, наголосила голова всеукраїнської екологічної ліги, Тетяна Тимочко, адже там рівень перероблення відходів становить 65%, в той час як на території України лише 3%.

Підписання меморандуму відбулося між міністром захисту довкілля, обласною владою та п’ятьма територіальними громадами, зазначила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Зокрема, Бурштинська, Городенківська, Калуська, Косівська та Надвірнянська міські ради першими зробити вагомі кроки.

«Проводилась важлива і важка робота з усіма територіальними громадами і мені надзвичайно приємно, що є ті громади, які перш за все розуміють важливість побудувати поведінки з твердими побутовими відходами. Вони перші виявили бажання провести відповідні громадські слухання, пропрацювати і з населенням, ознайомити людей з тими кроками, які будуть втілені. Нам важливо сьогодні продемонструвати суспільству, що ми можемо змінити екологічну ситуацію нашої області на краще», – розповіла Світлана Онищук.

Надалі посадовці затвердять відповідну стратегію, згідно якої створюватимуть сучасну інфраструктуру для поводження з твердими відходами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua