Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ветеран Великої війни склав мапу доступності Івано-Франківська

screenshot 31 2 - Ветеран Великої війни склав мапу доступності Івано-Франківська - rai.ua Сюжети

Над створенням мапи доступності декілька місяців працював радник міського голови та ветеран Великої війни Юрій Гапончук. На ній позначено проблемні маршрути, де людям на візках вкрай тяжко пересуватися. Все для того, щоб це змінити й зробити місто безбар’єрним для маломобільних груп населення.

Створення безбар’єрного простору, для всіх категорій людей з інвалідністю – це вимога часу, зазначає радник міського голови та ветеран російсько-української війни, який під час бойових дій втратив кінцівку Юрій Гапончук. Саме тому, військовослужбовець обстежував дороги Івано-Франківська, щоб скласти мапу доступності.  

Загалом, майже дві сотні місць в Івано-Франківську потребують пониження тротуарів для заїзду та виїзду маломобільних груп населення.

«Наприклад, в центральній частині переробити потрібно 72 одиниці понижень, дообладнати 15 і ще є 10 невеликих ділянок, в яких потрібно просто відновити покриття».

Нині, каже міський голова Руслан Марцінків, питання доступності стоїть на другому місці після допомоги військовим. Тому ремонті роботи з безбар’єрності уже тривають:

«Дещо ми ще цього року встигнемо зробити по певних маршрутах, а більшість робіт уже заплановано на наступний рік, тому ще це велика кількість роботи. Найголовніша проблема – це відсутність підрядників і робітників, які можуть це робити. Це не просто, адже на кожне перехрестя, на кожне таке пониження потрібно мінімум декілька днів попрацювати інтенсивно. Будуть труднощі. але це треба зробити.

Наразі, на таких вулицях як Бельведерська, Любомира Гузара та Заклинських, комунальники уже провели роботи з влаштування понижень на пішохідних переходах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua