Онлайн TV FM радіо FM пауза

Художниця Ірини Чмелик намалювала понад 50 портретів полеглих захисників. Відео

портрети військових Новини

В Івано-Франківську відкрили виставку художниці Ірини Чмелик, під назвою «Звитяжці. Пам’яті тих, хто повернувся на щиті». У ній – графічні зображення воїнів, які віддали своє життя за Незалежність України.

Ірини Чмелик розповідає, що це портрети людей, що не були військовими, проте з початком повномасштабного вторгнення вступили до лав ЗСУ.

На одній із картин зображений двадцятип’ятирічний – Святослав Кондрат. Його мати розповідає, до повномасштабного вторгнення він перебував закордоном, але у лютому прийняв рішеня повернутися та піти боронити Україну.

портрети військових

Зі слізьми на очах про свого чоловіка – Володимира Витошка, який також зображений на одній зі світлин,  розповідає й пані Христина. Жінка зізнається, дивлячись на його світлини вона бачить людину, що понад усе любила життя.

Героїчно захищав державу до останнього подиху й Олег Коляк. Його побратим, Микола Крошний пригадує, Олег був душею взводу, який завжди всіх підтримував.

Під кожним портретом –  коротка біографії полеглих захисників та захисниць. Художниця, Ірина Чмелик каже, люди повинні не лише знати як виглядали герої, а й за яких обставин вони загинули.

Переглянути портретні зображення полеглих захисників та захисниць України можна в Івано-Франківській обласній науковій бібліотеці до 20 листопада.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua