Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Межа. Ідентифікація війною»: Володимир Стасенко презентував графічні полотна в Івано-Франківську. Відео

ідентифікація війною Новини

Квітень 2022 року. Саме тоді художник Володимир Стасенко розпочав роботу над своїм мультидисциплінарним проєктом. Він скерований на переосмислення війни в Україні:

“Цей проєкт робився як завдання, його функцією було поїхати у ті країні, які не визначились з підтримкою України і там демонструвати, що тут діється. Одна справа, коли читають люди якісь там новини, які вони можуть просто прогортати, а коли приїжджає безпосередньо художник, який говорить: “Оце є мої пережиття, ми приїхали з України і в нас відбувається зараз війна.” Саме це працює найкраще.”

У створенні графічних полотен найважчим було проходити етичну межу, розповідає автор, адже за кожним зображенням на полотні стоїть реальна людина, що пережила жах війни.

Володимир Стасенко

Особливістю творів є те, що вони створені в традиційних для України кольорах: червоний та чорний.

Директор музею мистецтв, Василь Романець переконаний, що такий мультидисциплінарний проєкт – це більше ніж просто виставка. Це трансляція ідеї державної ідентичності України, яка бореться не лише за свободу і незалежність, а за ціннісні ідеали цивілізованого світу.

Мультидисциплінарний проєкт «Межа. Ідентифікація війною» експонуватиметься у Музеї мистецтв Прикарпаття щонайменше три тижні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua