Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші відкрили сучасний та затишний геріатричний центр. Відео

геріатричний центр Новини

Тепло, домашній затишок та опіка. Геріатричний центр розрахований на пів сотні осіб. Керівник закладу Василь Ільницький каже, прийматимуть як місцевих мешканців, так і людей, яких евакуювали з прифронтових регіонів. Вони будуть забезпечені цілодобовим доглядом, чотириразовим харчуванням та умовами для відпочинку і спілкування.

Раніше тут був протитуберкульозний диспансер. Два роки тому він припинив свою діяльність. Відтак, приміщення не використовувалось. А на початку 2023 розпочали облаштовувати геріатричний центр. Більшість ремонтних робіт профінансували доброчинці благодійного фонду «Восток СОС». А це – понад 8 мільйонів гривень. Ще частину коштів на ремонт та облаштування геріатричного центру виділила Калуська міська рада.

Перші 10 людей, які тут мешкатимуть, вже вже знаходяться у Калуські громаді. Кілька днів тому їх евакуювали з Херсонщини. Наразі – вони проходять обстеження у лікарні. На відкриття центру завітали четверо з них. Пані Любові – 81 рік. Зі сльозами на очах розповідає про жах, який довелось пережити у рідному селищі.

Голова Івано-Франківської військової адміністрації Світлана Онищук зазначає, що нині Прикарпаття має значну потребу у створенні таких закладів.

Наразі на Прикарпаття евакуювали понад 1300 осіб, які потребують особливого догляду та проживання у геріатричних центрах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua