Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківські медики розповіли про користь і шкоду грибів. Відео

гриби Сюжети

В Україні є традиційним вживання страв з грибами. Вони роблять їх запашнішими та підсилюють смак. До того ж гриби містять в собі багато корисних властивостей, розповідає терапевтка Тетяна Чевалюк, але зловживати ними не варто.

Якщо дорослим не зашкодить помірна кількість грибів, то у дитячий раціон їх краще не вводити, наголосила лікарка, адже це складний продукт, що важко перетравлюється людським організмом.

За словами медиків, перед споживанням важливо врахувати, де вони зібрані та чи є безпечними для здоров’я.

Аби іванофранківці мали можливість придбати смачні та головне безпечні для здоров’я гриби на центральному ринку експерти щодня оцінюють їх за зовнішнім виглядом та перевіряють на вміст радіаціїї, розповідає лікар ветмедидицини, Василь Цапар. Експерт наголошує, що при виборі грибів людина самостійно може визначити чи він придатний для споживання та чи не є зіпсованим.

Також, після придбання важливо ретельно обробити гриби, оскільки вони мають властивість швидко псуватися, кажуть експерти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua