Онлайн TV FM радіо FM пауза

За надання житла ВПО прикарпатцям виплатили 90 мільйонів гривень компенсації

screenshot 20 4 - За надання житла ВПО прикарпатцям виплатили 90 мільйонів гривень компенсації - rai.ua Сюжети

Наразі в Івано-Франківській області в рамках проєкту “Прихисток” 2326 власників надають своє житло для проживання 6854 ВПО. 90 мільйонів гривень компенсації отримали власники житлових приміщень за їхнє проживання.

Метою проєкту «Прихисток» є забезпечення житлом внутрішньо переміщених людей, які через повномасштабну війну залишилися без даху над головою або були вимушені залишити свої домівки. Про це інформує Івано-Франківська обласна державна адміністрація, пише РАІ.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 № 333 визначений Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, відповідно до якого власники житлових приміщень можуть отримати компенсацію по 450 гривень за місяць проживання кожної внутрішньо переміщеної людини.

Для того, щоб власнику житлового приміщення отримати компенсацію, необхідно звернутись до ЦНАПу або місцевого органу самоврядування та подати заяву і необхідні підтвердні документи, а в подальшому щомісяця, до 5 числа наступного за звітним, подати заяву на отримання компенсації.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua