Онлайн TV FM радіо FM пауза

Енергетична безпека громад: підсумки проєкту

energetychna bezpeka - Енергетична безпека громад: підсумки проєкту - rai.ua Новини

Громади Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей завершили участь у проєкті «Співпраця задля впровадження систем енергетичного менеджменту». Його керівниця Тетяна Данилів каже, за пів року представник громад пройшли навчання, успішно склали іспити та стали сертифікованими енергоменеджерами.

Крім того, у рамках проєкту для енергоменеджерів у громадах обладнали 9 кабінетів. Зокрема, закупили меблі, технічне оснащення, а також вручили спеціальні валізи з необхідними для роботи приладами.

Загалом Долина, каже голова громади Іван Дирів, є одним з провідних міст в Україні у питаннях енергоефективності. Участь у цьому проєкті дала змогу започаткувати ще ряд цікавих ініціатив, які допоможуть ефективніше використовувати альтернативні джерела та підвищити енергоефективність.

Інші громади Івано-Франківщини, зауважує виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук, повинні брати приклад з Долини. Адже в час війни і напередодні осінньо-зимового періоду вкрай важливо допомогти населенню знайти майбутні ресурси опалення. А також забезпечити будівлі альтернативними джерелами енергії під час аварійних відключень. 

Проєкт реалізовувся за підтримки програми Юлід з Європою. Її представник Микола Сюсько, каже питання енергетичної безпеки на місцевому рівні надзвичайно важливі в наш час. Відтак, завдяки проєкту громадам-учасникам вдалось досягти значних успіхів.

У Долині вперше в Україні буде встановлено станцію акумуляції електроенергії на 4 мегавати.  Це дозволить збалансувати енергосистему держави у пікові моменти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua