Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як не стати жертвою торгівлі людьми: інформаційна акція в Івано-Франківську

screenshot 15 5 - Як не стати жертвою торгівлі людьми: інформаційна акція в Івано-Франківську - rai.ua Сюжети

З ініціативи благодійної організації «Карітас» в Івано-Франківську відбулась інформаційна акція до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Якщо раніше йшлося здебільшого про сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало в себе широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів, зазначають правоохоронці.

Аби інформування було конструктивним БО «Карітас» представили інсталяцію, яка являє собою 6 кубів, на яких індикатори та історії людей, які постраждали від торгівлі людьми. А також, підготували онлайн-квест аби українці розуміли свій рівень обізнаності в цій темі.

Отець Володимир Чорній розповідає, що у 2023 році “Карітас Івано-Франківськ” надав допомогу 32 постраждалим від торгівлі людьми та експлуатації, з них 19 жінок, 12 чоловіків та 1 дитина.

Інформування населення є особливо важливим у час війни, кажуть посадовці, адже вразливість мільйонів людей зросла через міграцію та економічну скруту.

Також працівники благодійної організації надавали безкоштовну консультацію та роздавали листівки з інформацією про те, як діяти, коли опинилися в небезпечній ситуації.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua