Онлайн TV FM радіо FM пауза

Смачні історії: грецький пиріг з кабачків за 20 хвилин

smachni istorii gretskyi pyrig z kabachkiv za 20 hvylyn 5 - Смачні історії: грецький пиріг з кабачків за 20 хвилин - rai.ua Новини

Кабачки – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт (+- 600 г);
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зубка;
  • кріп – 1 пучок;
  • твердий сир – 50 г;
  • сметана – 250 г;
  • яйця – 3 шт;
  • розпушувач тіста – 5 г;
  • борошно – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно обирати молоді і невеличкі кабачки. Нарізаємо їх на тонкі напівкільця. Цибулю ріжемо на тонкі четвертькільця, а часник подрібнюємо якомога дрібніше.Також дрібно нарізаємо зелень кропу. Всі підготовлені овочі і зелень переміщаємо у глибоку миску і перемішуємо.

smachni istorii gretskyi pyrig z kabachkiv za 20 hvylyn - Смачні історії: грецький пиріг з кабачків за 20 хвилин - rai.ua

Готуємо заливку: в окремій мисці змішуємо сметану, яйця, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо розпушувач тісто і борошно. Знову ретельно перемішуємо, щоб не було комочків. Тісто має вийти по консистенції, як густа сметана, або, як тісто на оладки.

smachni istorii gretskyi pyrig z kabachkiv za 20 hvylyn 2 - Смачні історії: грецький пиріг з кабачків за 20 хвилин - rai.ua

До кабачків та інших овочів додаємо сіль і перемішуємо. До кабачків вливаємо підготовлену заливку і все ретельно перемішуємо. Отриману масу залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час кабачки трішки пустять сік і маса стане дещо рідша. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Трішки половини всього сиру додаємо до суміші з кабачків і тіста. Перемішуємо.

smachni istorii gretskyi pyrig z kabachkiv za 20 hvylyn 3 - Смачні історії: грецький пиріг з кабачків за 20 хвилин - rai.ua

Форму для запікання змащуємо олією і перекладаємо туди тісто з кабачками. Зверху пиріг посипаємо твердим сиром, який залишився.

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-40 до рум’яності. Після випікання пирогу потрібно дати час трішки охолонути і тільки після того виймати його з форми.

Пиріг виходить дуже смачним: зверху хрумка сирна скоринка, а всередині він дуже ніжний і соковитий.

smachni istorii gretskyi pyrig z kabachkiv za 20 hvylyn 4 - Смачні історії: грецький пиріг з кабачків за 20 хвилин - rai.ua

Приємного апетиту!

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua