На прилавках центрального ринку запашна полуниця манить покупців. Всі сорти вирощують в Україні, адже вітчизняну найчастіше обирають покупці і вона є найароматнішою.
Вартість переважно залежить саме від сорту та зовнішнього вигляду полуниці. Продавці зазначають, що ціни практично не змінилися, бо все культивують самостійно, а не привозять з-за кордону.
Та щоб полуниця була не лише смачною, а й корисною для покупців, експерти щоденно проводять перевірку на нітрати. Високий вміст може призвести до серйозного отруєння, зазначає лікар. Тому перевірка є необхідною.
Полуниця має безліч корисних властивостей. Вона підвищує гемоглобін та зміцнює імунітет. Найкориснішими є ягоди, які зібрані саме в сезон.
Щоб вберегти своє здоров`я потрібно ретельно ощищувати полуницю. Лікарі рекомендують, перед споживанням декілька разів промити ягоди під протічною водою.