Онлайн TV FM радіо FM пауза

Знаменита марокканська вулична їжа. Відео

screenshot 2 5 - Знаменита марокканська вулична їжа. Відео - rai.ua Новини

Із шостої вечора площа Джамаа-ель-фна, що в Марракеші, повна голодних відвідувачів. Вона відома вуличною їжею. У великих чанах готують яловичину, овечі голови та мізки. Щодня там продають близько 10 тисяч порцій.

Традиційна страва марокканської кухні тангіа — постійний лідер продажу. Таку назву вона дістала на честь теракотового горщика, у якому її готують. У хід ідуть яловичина, лимонні цукати, часник, шафран, кмин та оливкова олія. Страва довго готується на жару в дров’яній печі. Подають її з домашнім хлібом, оливками й овочами.

Є й екзотичніша їжа — равлики. Вибір напоїв також великий. Але найпопулярніші — соки. Коли стемніє, відвідувачів на ринку стає ще більше. Туристи кажуть, що марокканська вулична їжа не менш цікава, ніж місцеві архітектурні пам’ятки.

Барбекю, смажена риба, овочі або кускус — вибір страв дуже різноманітний і для покупців різного достатку. Пообідати можна і за 25 доларів, і за два.

З 2001 року площа Джамаа-ель-фна — об’єкт світової спадщини ЮНЕСКО. До речі, потік туристів до Марокко повернувся до рівнів, які були до пандемії. У червні та липні країну відвідало 3 мільйони 200 тисяч осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua