Онлайн TV FM радіо FM пауза

Смерть на паузу: в Америці можна заморозити тіло до кращих часів. Відео

screenshot 26 1 - Смерть на паузу: в Америці можна заморозити тіло до кращих часів. Відео - rai.ua Новини

Час і смерть цих людей, так би мовити, поставили «на паузу». Принаймні вони так сподівалися перед тим, як піти в інший світ. Тепер їхні тіла зберігають у рідкому азоті в спеціальних камерах. Усі пацієнти цієї американської організації клінічно мертві й кріоконсервовані. У всіх були невиліковні хвороби. Згідно з планом, у майбутньому з’являться методи, щоб їх оживити й вилікувати.

У тутешній кріонічній камері перебуває і легендарний бейсболіст Тед Вільямс. Він помер у 2002-му у віці 83 років від хвороби серця. Ще один пацієнт — Гел Фінні. Це вчений, який прославився, отримавши першу біткойн-транзакцію. Він помер у 2014-му у віці 58 років від ускладнень бічного аміотрофічного склерозу.

А ось майбутньою пацієнткою може стати Періс Гілтон. Вона вже записалася на кріоконсервацію. Саму процедуру проводять, коли людину офіційно визнано мертвою. Її кладуть у крижану ванну, де підключають до апарата штучної вентиляції легень, а також вводять препарати для захисту від пошкодження клітин.

Технічно тіла не заморожують, вони ніби скляніють. Так відбувається за мінус 110 градусів. Утім, скептиків цієї технології більше, ніж прихильників. Водночас організація нічого не гарантує. Однак за кріоконсервацію всього тіла бере 200 тисяч доларів, а самого лише мозку — 80 тисяч.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua