Онлайн TV FM радіо FM пауза

Німеччина розслідує диверсію на залізниці. Відео

Новини

Поліція розслідує диверсію, яка призвела майже до тригодинного припинення залізничного руху на півночі Німеччини. Це сталося після того, як злочинці у двох місцях перерізали кабелі залізничної мережі.

Як повідомив державний залізничний оператор, через інцидент вимушено зупинилися поїзди типів інтерсіті, інтерсіті-експрес та євро-сіті. У Нижній Саксонії та Бремені стали також регіональні поїзди.

Мережу відремонтували за кілька годин. Але після цього ще виникали збої. З технічного погляду причиною збою стала відмова радіомережі GSM-R. Залізниця її використовує для зв’язку між центрами управління поїздами й для цифрового передання даних.

Злочинці перерізали оптоволоконні кабелі в Герне та в Берліні. Там розташовані кабельні вузли. Фахівці кажуть, що для такої диверсії потрібні були хороші технічні навички, а також мапа кабелів конкретних вузлів, бо вони зазвичай приховані під мостами й дістатися до них вельми складно.

Наразі слідчі кажуть, що не виключають саботаж під керівництвом іноземної держави. До розслідування долучилися спецслужби, а також представники сил безпеки Данії і Швеції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua