Традиційно зі збором врожаю в Україні підраховують, скільки коштують інгредієнти для приготування борщу. І навіть попри війну, цей рік – не вийняток.
Ціни нині зросли на усі продукти. Не виключення й інгредієнти борщового набору. Для борщу нам знадобиться морква, цибуля, картопля, буряк . Спочатку йдемо до прилавку із овочами. Недешевою є цьогоріч цибуля – за кілограм в середньому 26 гривень. Значно здорожчала і капуста. Дорогий цьогоріч і часник – 110 грн за кілограм.
На м’ясних прилавках вибір на будь-який смак. Але гаманцем цьогоріч треба буде добряче потрусити, бо ціни значно зросли. Якщо ж ви хочете додати до вашого борщу квасолю, то теж доведеться розщедритись.
А ще врахуйте сіль, перець, олію. Якщо ж захочете додати сметанки до борщу, то викласти прийдеться 70 гривень літру. Розбиваємо ціни по вазі і виходить наступне:
- Капуста 500г – 10 грн
- Буряк молодий 200г – 5грн
- Картопля 300г – 6грн
- Морква 300г – 2 грн
- Помідори 300гр – 7грн
- Квасоля 300 гр – 30 грн
- Свинна вирізка 500гр – 60 грн
Тож борщ на сім’ю з чотирьох осіб обійшовся нам приблизно у 120 гривень.
Зазначимо, що торік, у цей же час, вартість чотирьох порцій борщу становила 74 гривні.