Онлайн TV FM радіо FM пауза

Півсотні дітей-переселенців оздоровлюються на Верховинщині. Відео

Новини

На Прикарпатті, в рамках проєкту «Шелтер», у високогірному Верховинському районі відпочивають та оздоровлюються понад півсотні дітей переселенців. Упродовж 10-ти днів дітлахам пропонують цікаві атракції. Усе для того, щоб абстрагуватися від війни і пережитих раніше тривог.

Ночівля в сіні, вечеря під відкритим небом, малювання та ігри. На висоті 900 метрів над рівнем моря табір «Лісова школа» втретє збирає дітей з усієї України. Саме тут в компанії однолітків, друзів та вихователів, далеко від своїх міст та батьків, малеча проводить теплі літні дні.

Традиційно такі проєкти верховинцям допомагають втілювати в життя німецькі партнери. Один з них – Мальте Фредеріхтс. Хлопець теж проводить час в горах з дітлахами. А за вечерею – вчить їх англійської та німецької мов.

Ми створили цей проєкт, щоб дати можливість дітям не брати участь у війні кожного дня, щоб вони не читали новини про війну. Дати їм миті просто, щоб відпочити і не чути звуку сирени. 

Для більшості дітей – це перші проведені дні без батьків та телефонів. Додому вони повернуться вже дорослішими і здоровішими. Бо навчились за собою доглядати та жити в колективі. А головне — без сирен та бомбосховищ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua