Цю ягоду, що росте на острові Тасманія, вважають однією з найрідкісніших спецій на планеті. І вона стає дедалі популярнішою.
Ягода перцю має гострий, пряний смак. Якщо її пожувати, відчується легке оніміння.
Плоди й листя цієї рослини можна сушити, подрібнювати чи навіть їсти свіжими. Цю спецію часто додають у печиво, сир і навіть джин.
Зазвичай чагарники ростуть у дикій місцевості. Тут вони зеленіють на місці старої шахти.
Робітники, поки збирають урожай, живуть тут же, серед мальовничих пагорбів. Вони стають табором на висоті коло 900 метрів над рівнем моря.
Збір триває три місяці. Однак зрештою на ринок потрапляє лише 12 тонн ягід. Компанія-виробник каже, що сьогодні попит на спецію перевищує пропонування. Тобто скоро її продаватимуть мало не за ціною золота.