Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бразилії вирощують отруйний маніок – незамінний продукт місцевої кухні. Відео

manihot 02 - У Бразилії вирощують отруйний маніок – незамінний продукт місцевої кухні. Відео - rai.ua Новини

У цьому районі на околиці Ріо-де-Жанейро вирощують плоди маніоку або касави, які дуже цінують за їхню якість. Проте цей коренеплід дуже отруйний. 400 грамів його в сирому вигляді для людини – смертельна доза через великий вміст ціанідів.

Та як не дивно, маніок – основний продукт для 500 мільйонів жителів Латинської Америки, Африки й Азії. Головне – правильно його приготувати.

Походить ця рослина із бразильської Амазонії. Ось чому в країні є сотні рецептів із маніоком.

З маніоку роблять тапіоку. Це крохмалисті кульки, які додають до перших страв і навіть до чаю.

На початку XVI століття іспанці принесли сюди ще одну традицію. Коли вони приїхали, то пробували вирощувати тут пшеницю. Та це було складно через вологий та спекотний клімат. Тоді для випікання вони почали використовувати борошно з маніоку.

Зрештою також з’явилося багато рецептів, наприклад, сирний хліб.

Варто зазначити, що білка в маніоку досить мало, майже немає й необхідних амінокислот. Здебільшого він складається з крохмалю. Тому лікарі кажуть, що цей плід не можна робити основою раціону.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua