Онлайн TV FM радіо FM пауза

Російська пропаганда видає поліцейських з Нового Орлеану за американських найманців на Донбасі

Американські ЗМІ повідомляють, що суперечка адміністрації Обами з Кремлем через хвилювання на Україні сфокусувався на новому предметі розбратів.

«Питання в тому, хто такі важкоозброєні чоловіки на нечіткому знімку: агресивні американські найманці в Україні або підрозділ поліцейського спецназу в Новому Орлеані після урагану «Катріна», – пояснює журналіст Пол Ріхтер, передає «Преса України» з посиланням на The Los Angeles Times.

Росія кілька тижнів стверджувала, що співробітникам американського приватного охоронного агентства наказали відправитися в Україну, щоб керувати гоніннями на російськомовних сепаратистів.

З’явилася фотографія: п’ятеро чоловіків у чорному одязі і з напівавтоматичною зброєю на безликій міській вулиці.

«Чиновники Держдепу кажуть, що ці чоловіки – поліцейські або приватні охоронці з Нового Орлеану, що намагалися запобігти мародерству після урагану в 2005 році. Фотографія, за їх словами, була відретушована «сайтами, які спонсорує Кремль», щоб прибрати вивіску американського закладу фаст-фуду», – пише газета.

«Інтернет – чудова річ, і в підсумку люди можуть з’ясувати, звідки беруться фотографії, – говорить представник США в ОБСЄ Деніел Бейер. – Твердження, що в Україні якимось чином діють «американські найманці», брехливі».

«Російські чиновники та ЗМІ просувають історії, багато з яких вводять в оману або не мають підтвердження. Вашингтон зображується як «кукловодом» «фашистської хунти», що повалила Януковича», – йдеться в статті.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua