Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україну намагалися завезти уран для «брудної» бомби, – СБУ

У Чернівецькій області Службою безпеки України затримано 9 осіб, які перевозили радіоактивну речовину. Не виключено, що вона призначалася для створення “брудної” бомби.

Про це сьогодні, 5 травня, повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в Києві.

«Контррозвідкою СБ України вилучено з незаконного обігу джерело іонізуючого випромінювання з можливим вмістом урану-235 вагою майже 1,5 кг.» – заявила вона.

Остапенко уточнила, що серед затриманих значиться вісім громадян України і одна людина, за попередньою інформацією, громадянин Росії.

Як зазначили у прес-центрі, небезпечна речовина була ввезена на територію України із самопроголошеної Придністровської Республіки на автомобілі з іноземними номерами, ще 30 квітня.

Речовина знаходилася в контейнері кустарного виробництва. Під час проведення оперативних слідчих дій СБУ отримала інформацію, на підставі якої не виключається, що метою затриманої злочинної групи було створення так званої «брудної» бомби з її подальшим використанням під час масових акцій в південно-східних регіонах України для дестабілізації соціально-політичної ситуації в державі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua