У Калуші вчетверте відбувся єдиний в Україні гастрономічний фестиваль «БІГУС-2021», який увійшов у ТОП-5 фестивалів Прикарпаття. Захід зорганізували в рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України. В основі бігусу – квашений смугастий рожевий буряк, який ще називають польським.
Бігус – страва, притаманна бойківській кухні, її не варто плутати з польським бігосом – тушкованою капустою з м’ясом та сухофруктами. В основі бігусу – квашений смугастий рожевий буряк, який ще називають польським. Використання цього буряка в інших стравах наразі невідоме. Тож польський буряк з наваристим бульйоном утворює надзвичайно смачний, святковий суп. Страва смакує не лише з хлібом, а й у прикуску з відвареною картоплею.
А яка ваша реакція?
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1