Онлайн TV FM радіо FM пауза

Штам коронавірусу “Дельта” шириться Прикарпаттям. Відео

коронавірус Новини

Штам коронавірусу “Дельта” шириться Прикарпаттям. І це лише наближає Україну до нової хвилі коронавірусу. Тож, щоб запобігти масовій захворюваності на COVID-19, темпи вакцинації намагаються пришвидшити.

Перші десять випадків штаму “Дельта” виявили на Прикарпатті. Це 5 жінок та 5 чоловіків. Частина з цих людей нещодавно повернулись з-за кордону. Хворі віком від 30 до 69 років. Троє з них жителі Івано-Франківська. П’ятеро з Городенки. І по одному випадку у Долині та Коломиї. Зокрема, останнього 37-річного пацієнта госпіталізовано до реанімації у Коломийську ЦРЛ. Він перебуває на кисневій дотації, стан – середньої важкості.

Хворий може заразити близько 80 % людей з першого контакту. Тож медики ще активніше взялись вакцинувати населення. Наразі на Прикарпатті проведено більше 157 тисяч щеплень. Інтенсивно продовжується імунізація освітян. Адже у разі карантину школи відкриють за умови вакцинації 80% працівників.

Найактивніше вакцинуються освітяни Дубівської, Єзупільської, Косівської, Обертинської, Калуської, Городенківської громад та міста Івано-Франківська. Натомість гірша ситуація у Космацькій, Букачівській, Бурштинській, Верховинській та Богородчанській громадах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua