Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську вшанували митця Ярослава Яроша. Відео

Новини

Він першим в Україні у січні 1989 року вивів «Меланку» на сцени Івано-Франківська, Коломиї та сіл краю. Започаткував у прикарпатській журналістиці брошуровані видання художньо-публіцистичних додатків одночасно з випуском газет. В Івано-Франківську вшанували Ярослава Яроша, українського поета, письменника, драматурга і композитора, заслуженого діяча мистецтв України. Пам’ятну дошку митцю відкрили у рамках програми “Івано-Франківськ – місто героїв”.

На його вірші композитори написали 30 пісень. Та й сам письменник, композитор і сценарист Ярослав Ярош створив понад 20 музичних творів не лише на свої, а й вірші інших поетів. Віднині про його талант та  творчість нагадуватиме меморіальна дошка. По вулиці Довга, 47, де  й проживав поет.

На відкритті й  керівництво міста. За словами очільника Івано-Франківської ТГ Руслана Марцінківа, наше композиторство та поезія завжди були сильними. А тому має залишатись в пам’яті теперішнього та майбутнього поколінь.

До слова, окремі вірші Ярослава Яроша перекладено білоруською, абхазькою, башкирською, молдавською, узбецькою, румунською та польською мовами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua