Гопцаки, мантули та швагери. Ці страви готують у селі Іванівці Коломийського району, на батьківщині колишнього очільника Прикарпаття Михайла Вишиванюка. Саме туди і завітали учасники проєкту “Таємниці України для тебе”.
Зі слів співорганізатора Василя Вишиванюка, проєкт започаткували лише 2 місяці тому. Це шанс на відродження наших автентичних традицій. Він певен, що в кожній родині були якісь свої родинні страви, які із смертю батьків, дідусів та бабусь почали забуватися. Як приклад, Василь Вишиванюк зізнався, що найбільше в дитинстві любив їсти швагери або олупки, а в народі на них кажуть, що це – гуцульські чіпси. Їх того дня теж приготував.
Міністр закордонних справ України 2014-19 років Павло Клімкін був зачарований стравами, які приготували місцеві господині.