Онлайн TV FM радіо FM пауза

Депутати Івано-Франківської міської ради закликали уряд спростити умови отримання субсидій. Відео

630 360 1576234080 956 - Депутати Івано-Франківської міської ради закликали уряд спростити умови отримання субсидій. Відео - rai.ua Новини

Якщо з 2015 року субсидію можна було отримати лише за заявою громадянина, а переоформлення відбувалось автоматично, то з 1 травня 2021 року кожна українська родина, яка отримує субсидію, повинна заново здати заяву та декларацію доходів і видатків. Депутати Івано-Франківської міськради на позачерговій сесії закликали уряд спростити умови отримання субсидій для населення.

На думку чиновників, своєю роботою команда президента Володимира Зеленського продовжує звужувати соціальні права українців. В умовах пандемії, яка все ще нікуди не зникла, нові правила отримання субсидій наражають українців на небезпеку, вважають франківські посадовці.

І якщо упродовж шести років субсидію можна було отримати лише за заявою громадянина, переоформлення відбувалося автоматично, то нині – це неможливо. Ще одним ударом для субсидіантів стало рішення уряду ліквідувати комісії місцевих органів влади щодо призначення субсидій.

Відтак, міська рада вимагає від уряду скасувати постанову щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій, а також переоформити всі субсидії в автоматичному режимі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua