Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Харкові за захоплення ОДА відкрили кримінал. Міліція затримує сепаратистів

Працівники харківської міліції розпочали затримання сепаратистів, які захопили Харківську обладміністрацію. Як повідомляють у прес-службі МВС України, одного з підозрюваних оперативно було доставлено до Дзержинського райвідділку міліції, правоохоронці вилучили у нього два розкладних ножі.

Перша сутичка виникла вдень між громадянами на майдані Свободи, у хід пішли сльозогінний газ та петарди. Завдяки втручанню в ситуацію працівників міліції цей конфлікт вдалося локалізувати на початковій стадії. Учасник суперечки дає свідчення слідчим органам. Ножі, вилучені у 31-річного харків’янина, направлені на відповідне дослідження до експертів-криміналістів.

Наразі даний факт внесено до журналу єдиного обліку про кримінальне правопорушення, ведеться подальша перевірка.

Окрім того, о 10.40 до чергової частини Дзержинського районного відділку міліції від лікарів швидкої медичної допомоги надійшло повідомлення про те, що в кареті невідкладної швидкої допомоги помер 77-річний харків’янин.

При опитувані лікарів та свідків події правоохоронцями було з’ясовано, що чоловіку стало погано на площі Свободи. Це побачили пересічні громадяни, які одразу ж і викликали “швидку”.

Наразі слідчо-оперативною групою Дзержинського РВ здійснюється збір первинного матеріалу для встановлення усіх обставин смерті чоловіка.

Також слідчими органами ГУМВС України в Харківській області відкрито кримінальне провадження стосовно захоплення ХОДА за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 5 до 8 років.

Наразі досягнуто домовленість між правоохоронцями та мітингувальниками щодо звільнення приміщення адмінбудівлі. Харківська облдержадміністрація здійснює свою діяльність у штатному режимі.

Як відомо, у неділю, 6 квітня, в Донецькій, Луганській і Харківській областях відбулися сепаратистські мітинги, під час яких було захоплено будівлі ОДА та місцеві управління СБУ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua