Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кримчан для складання ЗНО чекає Херсонщина

За повідомленням департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонщина готова приймати випускників шкіл АР Крим та надати їм можливість пройти Зовнішнє незалежне оцінювання.

Цього року для участі в тестуванні зареєструвалось понад 8 тисяч учнів Херсонської області. За даними на 4 квітня, в області проатестовано 62 пункти тестування із ЗНО. Для забезпечення проведення ЗНО в 2014 році відкрито 22 з них: 4 – в Каховці, 5 – в Новій Каховці, 10 – у Херсоні, 3 – в Цюрупинську, решта 40 пунктів тестування є резервними, які можна використати для тих абітурієнтів із АР Крим, які матимуть бажання вступити до вищих навчальних закладів України.

На даний час, у зв’язку з анексією АР Крим, Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти виявився неспроможним забезпечити організацію та проведення зовнішнього незалежного оцінювання на території Херсонської області відповідно до процедури, затвердженої Українським центром оцінювання якості освіти, режим секретності при роботі з тестовими матеріалами. З огляду на ці чинники, департамент освіти і науки, молоді та спорту Херсонської ОДА звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра освіти і науки України Сергія Квіта з ініціативою про створення Херсонського центру якості освіти. Його створення забезпечить рівний доступ до вищої освіти випускникам як херсонських, так і кримських загальноосвітніх навчальних закладів, що сприятиме створенню передумов для входження України в європейський освітній простір.

Наразі Сімферопольський регіональний центр оцінювання якості освіти надає можливість для перереєстрації випускників кримських шкіл, які мають бажання здобувати вищу освіту в українських ВНЗ. Ті, хто не виявить такого бажання, за повідомленням самопроголошеного керівництва Криму, матимуть можливість складати іспити за російськими правилами – ЄДІ (Єдиний державний іспит).

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua