Онлайн TV FM радіо FM пауза

УЄФА створив новий турнір для національних збірних – Ліга націй

УЄФА на офіційному сайті оголосив про створення нового турніру для національних збірних з 2018 року – Ліги націй. За створення нового турніру проголосували всі 54 члени УЄФА на конгресі в Астані.

У Лізі націй УЄФА будуть діяти принципи підвищення/пониження в класі. Переможець буде визначатися кожен непарний рік. Турнір замінить більшість міжнародних товариських матчів. Ліга націй буде пов’язана з відбірковим циклом чемпіонату Європи. Тобто новий турнір дасть додаткову можливість вийти у фінальну стадію чемпіонату Європи.

Точний формат Ліги націй до кінця поки не визначений і ще буде обговорюватися національними асоціаціями УЄФА. Загальна ідея така, що 54 збірні будуть розбиті на чотири великі групи відповідно до рейтингу коефіцієнтів. Збірні боротимуться за вихід у вищу групу або за збереження прописки, за титул чемпіона Ліги націй, а також за путівки в стикові матчі чемпіонату Європи.

Перед Євро-2020 кожна група буде поділена на чотири підгрупи з трьох або чотирьох команд, з тим, щоб кожна провела з вересня по листопад 2018 від чотирьох до шести матчів.

Перша фінальна стадія за участю чотирьох збірних, які виграли свої підгрупи в групі А, пройде в 2019 році. Стикові матчі за право виступити на Євро відбудуться в березні 2020 року.

Відбірковий цикл чемпіонату Європи в цілому залишиться без змін, хоча починатися буде в березні наступного року після великого міжнародного турніру, а не відразу у вересні. У Лізі націй розігруватимуться чотири путівки в кожну фінальну стадію

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua