Онлайн TV FM радіо FM пауза

Арсеній Яценюк: Відтік коштів з банківської системи суттєво уповільнився

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про позитивні сигнали щодо валютно-курсової стабільності – суттєво уповільнився відтік коштів з банківської системи і зменшився обсяг купівлі іноземної валюти. Про це Глава Уряду повідомив під час прес-конференції для регіональних ЗМІ в Києві в п’ятницю, 4 квітня.

Він підкреслив, що на відтік коштів впливають і політичні, і економічні, і військові аспекти, зокрема «неймовірні борги, падіння економіки третій рік поспіль».

«Складно мати економічну стабільність, коли в тебе в країні 23 тисяч російських військ у Криму і ще по периметру державних кордонів близько 15 тисяч російських військ, танків, артилерії і щоденні провокації проти країни», – зазначив Прем’єр-міністр.

Як підкреслив Арсеній Яценюк, Україна фактично перебуває в стані військової і політичної агресії: «Росія намагається підірвати в східних і південних областях України ту хитку стабільність, яка сьогодні існує, через агентуру, через так званих протестувальників, через спроби дискредитації на зовнішньополітичній арені, які повністю і цілком провалились».

Що стосується економічної агресії, то йдеться про обмеження двосторонньої торгівлі, підняття цін на газ, тиск на український бізнес, який співпрацює з Росією.

«Такі сьогодні у нас виклики. Будемо справлятися з ними», – додав він.

«Є позитивні сигнали. Відтік коштів з банківської системи дуже суттєво уповільнився», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Ще однією позитивною тенденцією є зменшення обсягу купівлі іноземної валюти порівняно з обсягами продажу. Арсеній Яценюк повідомив, що за вчорашній день різниця становила 7 млн. доларів.

«Населення почало продавати іноземну валюту, – сказав Глава Уряду. – Це хиткі, але позитивні сигнали».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua