Онлайн TV FM радіо FM пауза

Без підкупів та силового тиску: на президентських виборах очікують інформаційні війни

Якщо останні президентські вибори в Україні супроводжувалися тиском на виборців, використанням адмінресурсу, залякуванням, тиском на кандидатів, втручанням силових органів на виборчий процес, то сьогодні можна спрогнозувати, що ця проблема не буде ключовою на цих виборах.

Таку думку висловив голова правління Всеукраїнської громадської організації «Комітет Виборців України» Олександр Черненко, повідомляє  Galnet.

«Сьогодні такі важелі впливу, які використовували на минулих виборах (залякування, тиск як на кандидатів так і на виборців), просто не працюють. Ми бачимо, що сьогодні влада не завжди може виконати те, що забов’язана виконати, то годі казати, що така адміністративна машина могла би працювати на когось з кандидатів. Цього не має. По-друге, очевидно, що Україна змінилася і українське суспільство, яке і так не хотіло миритися з подібним проявами на минулих виборах, сьогодні цього не допустить. Тому в цьому плані Україна отримала шанс провести прозорі і демократичні вибори, і ми забов’язані скористатися цим. Україні потрібна легітимна влада, якій довіряють і визнають. Я думаю, що всі це розуміють і не допустять серйозних порушень на цих виборах», ‒ зазначив О.Черненко.

За його словами, на цих виборах не буде підкупу, бо в сьогоднішній ситуації він не ефективний. Крім того, Комітет Виборців України» розробив поправки до Кримінального Кодексу щодо посилення відповідальності за підкуп і передбачення відповідальності не лише тому хто дає, але й тому хто бере гроші.

На думку О.Черненка, головні проблеми цих президентських виборів перш за все будуть пов’язані з інформаційною сферою. «За ці два місяці ми станемо свідками серйозних інформаційних війн. Треба бути готовим до цього і розуміти, де є інформаційна технологія.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua