Онлайн TV FM радіо FM пауза

Голова комітету розвідки Конгресу США: Росія готує ґрунт для захоплення Сходу України

Голова Комітету розвідки Палати Представників США Майк Роджерс висловив серйозне занепокоєння відносно присутності російський військ на українсько-російському кордоні. Про це Роджес заявив в ефірі американського телеканалу “Фокс”.

“Ми бачимо десятки тисяч солдатів. І мова не лише про їх кількість, йдеться про їх призначення та конфігурацію, які саме військові одиниці розташовані на кордоні, і на що саме вони здатні. Вони мають все необхідне на сьогоднішній день на східному кордоні. Щоб зайти на територію України, якщо буде прийняте таке рішення. У них є загони спецпризначення, важка артилерія, піхотинці – все, щоб вторгнутись в Україну. На мою думку вони продовжуватимуть тиснути, вони продовжувати проводити пропагандистську кампанію у східній Україні, щоб підготувати ґрунт для захоплення східного регіону”, – заявив Роджерс.

Як повідомлялось, 31 березня президент Росії Владімір Путін провів телефонну розмову із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомивши, що він віддав наказ частково відвести російські війська від східного українського кордону.

Крім того, міністерство оборони РФ повідомило, що з Ростовської області виводять один механізований батальйон. Тим часом, тисячі російських вояків залишаються стояти вздовж українського кордону.

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони України підтвердили, що російських військ на кордоні поменшало.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua