Харчування – один із ключових факторів попередження низки хронічних захворювань. І «Тарілка здорового харчування» створена для того, щоб кожен знав перелік необхідних організму продуктів та рекомендований розмір порцій.
Ця тарілка містить інформацію про правильне харчування протягом доби. Попри те, що вона є у кожній країні, її вигляд та наповнення в кожній із них трішки відрізняється, йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”.
Так, найголовнішим у раціоні є овочі. А далі тарілка ділиться на чотири одинакові за розміром групи, куди входять фрукти, молочні продукти, тваринні білки та цільнозернові крупи.
Окрім уже названих груп, ми маємо вживати на добу 2 столові ложки нерафінованої олії, 50 г цукру і 5 г солі. Проте, дотримуючись рекомендацій тарілки здорового харчування, обираючи продукти, не забувайте дбати і про їхню якість.
Деталі – у сюжеті: