Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ягуар обурений

«Ягуар» вступився за свого. Спецпідрозділ, який фігурував під час подій на вулиці Грушевського, пікетував Генпрокуратуру з вимогою звільнити з-під варти прапорщика Леоніда Ломоноса. Саме його підозрюють у знущаннях із самооборонця Михайла Гаврилюка. Відео з роздягненим догола майданівцем тоді збурило всю країну. Нині силовики кажуть – їхній працівник не винен.

22 січня на Грушевського кілька спецпризначенців роздягнули догола козака Михайла Гаврилюка. Це відео шокувало всю країну.

«Обідно було то, шо вони українці, вони такі самі українці як і ми. Мають так само тих діточок. І шо вони, не думаючи головою, не думаючи про своє майбутнє, отако відносились до своїх братів», – каже активіст Євромайдану Михайло Гаврилюк.

2 тижні тому затримали одного з тих, хто з Гаврилюка знущався – прапорщика Леоніда Ломоноса. Майданівець упізнав лише його.

«Він знаходиться зараз в СІЗО, і 2 неділі мені з ним не дають побачитись», – сказала Алла Ломонос, дружина Леоніда Ломоноса.

Дружина прапорщика не може зрозуміти, чому чоловіка посадили за ґрати. Вона не могла терпіти та вночі прийшла до Генпрокуратури, аби домогтися хоч одного побачення.

«В мене дома дитина маленька, я вагітна другою дитиною, мені ніхто нічого не говорить, розумієте? І саме головне – мені не показують чоловіка!» – каже Алла Ломонос, дружина Леоніда Ломоноса.

Підтримати Аллу під стіни прокуратури прийшло кілька десятків бійців «Ягуару». Вимагають відпустити прапорщика на поруки. Адже він, фактично, єдиний годувальник родини.

Командир роти «Ягуару» вимагає від прокуратури прозорого слідства. За його словами, постраждалий майданівець уже написав заяву, що не має претензій до прапорщика Ломоноса. Гаврилюк підтверджує – заяву справді писав. Ба, більше – навіть якщо прапорщик винен, не хоче в дітей забирати батька.

«Я до цього чоловіка ніяких претензій не маю, і щоб цього чоловіка відпустили на волю, і щоб він собі занімався своїми ділами, своїм воспітаніям своїх діточок. Нехай живе, зачем його дитину лишати зараз сиротою, зачем забирати зараз від дитини тата, нехай, я думаю, що це буде йому сильніший удар чим то, шо він би відсидів 8 років у тюрмі», – відповів активіст Євромайдану Михайло Гаврилюк.

У генпрокуратурі ж стоять на своєму – доказів вини Ломоноса досить. Зміни запобіжного засобу поки що не розглядають.

«Вся світова спільнота бачила ті події, які відбувались і до яких має відношення прапорщик Ломонос. І вся громада бачила, які дії він вчиняв, доказів у нас придостатньо. Але слідство на ньому одному не зупиняється, ми досліджуємо всі обставини. І у слідства є докази про причетність інших працівників, роль яких ще біль важка», – заявив Олег Махницький, в.о. головного прокурора України.

Колеги Ломоноса, як і його дружина, все ж сподіваються на те, що його відпустять із СІЗО, і суду він чекатиме під домашнім арештом. У разі, якщо Ломоноса визнають винним, йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua