Бобові. Є найкращим вегетаріанським джерелом цинку. Так чашка печених бобів дозволяє отримати до 38% щоденної кількості цинку, потрібного організму. Чашка приготованого нуту – 18%. Також продукти цієї групи багаті клітковиною, вітамінами В, залізом, пише
Країна здоров’я.
Гарбузове насіння. Жменя в 30-40 грамів може забезпечити до 15% добової норми цинку. Крім цього, продукт дає організму клітковину, білок, магній, антиоксиданти – речовини, які також ефективно допомагають підвищити імунітет
Йогурт. Молочні продукти в цілому є важливим харчовим джерелом цинку. Йогурт пропонує його найбільше – до 11% в одній склянці. Інша його перевага для доброї роботи імунної системи – це пробіотики, поліпшують стан кишкової мікрофлори.
Яйця. Одне велике куряче яйце містить близько 5% добової норми важливого мікроелемента. Чудовим доповненням до нього йдуть вітаміни групи В, селен, холін, що роблять наш імунітет значно міцніше.