Ваша печінка є органом, який виконує багато важливих функцій. Тому має сенс зробити все можливе, щоб захистити його. Певні продукти продемонстрували благотворний вплив на печінку – зниження ризику захворювань, підвищення рівня антиоксидантів і захист від шкідливих токсинів, пише Ukrhealth.
- Кава
- Чай
- Грейпфрут
- Виноград
- Буряковий сік
- Хрестоцвіті овочі
- Горіхи
- Став відомий спосіб, як продовжити життя після інфаркту і інсульту
- Олів’є, холодець і курка: за скільки хвилин «спалюється» те, що ви їсте на святах
- 5 здорових фактів про вуглеводи
- Вчені з США виявили у воді миш’як і інші канцерогенні забруднювачі
- Посуд впливає на успіх дієти
- Вчені розкрили секрет дивовижною сім’ї, члени якої не відчувають біль
- Найбрудніші предмети на кухні
- Брак вітаміну викликає болі в тілі
- Як молоко впливає на рівень холестерину: 9 видів напою
- Сімейну сварку можна погасити однією шоколадкою
- Лікарі розповіли про смертельну небезпеку нешкідливого симптому
- 6 простих способів профілактики геморою
- 6 шкідливих звичок, які старять
- Останні новини
Кава
Кава – це один з кращих напоїв, який ви можете пити для зміцнення здоров’я печінки. Вона підвищує рівень антиоксидантів, зменшуючи запалення. Кава також знижує ризик розвитку захворювань печінки і її ожиріння.
Чай
Чорний і зелений чай можуть поліпшити рівень ферментів в печінці. Тим не менш, будьте обережні, якщо ви приймаєте екстракт зеленого чаю, так як це може призвести до пошкодження печінки.
Грейпфрут
Дослідження на тваринах показали, що антиоксиданти в грейпфруті захищають печінку, зменшуючи запалення і посилюючи його захисні механізми. Однак дослідження на людях поки відсутні.
Виноград
Дослідження на тваринах і деяких людях показують, що виноград і екстракт виноградних кісточок захищають печінку від пошкоджень, підвищують рівень антиоксидантів і борються із запаленням.
Буряковий сік
Буряковий сік захищає печінку від окисного пошкодження і запалення, одночасно збільшуючи його природні ферменти детоксикації.
Хрестоцвіті овочі
Овочі сімейства хрестоцвітих, такі як броколі і брюссельська капуста, можуть збільшити природні ферменти, допомогти захистити її від пошкоджень та підвищити рівень ферментів печінки в крові.
Горіхи
Споживання горіхів було пов’язано з поліпшенням рівня ферментів печінки у пацієнтів з НАЖХП (неалкогольна жирова хвороба печінки). І навпаки, низьке споживання горіхів було пов’язане з більш високим ризиком розвитку захворювання.
Джерело: Health Line