Онлайн TV FM радіо FM пауза

Продукти, шкідливі після 30 років (Соцпортал)

Розглянемо докладніше «заборонку» і дізнаємося, чому ж так небезпечні ці продукти для тих, хто розміняв четвертий десяток, пише Соцпортал.

Ароматизований йогурт

Дуже часто ми вибираємо йогурт з ягодами або фруктами, як частину дієти, але такого роду кисломолочні продукти, як правило, містять велику кількість цукру в кожній порції – цілих 47 грамів – говорять дієтологи. Це більше встановленої фахівцями денної норми цукру. Американська асоціація кардіологів встановлює рівень для чоловіків – 38 г і 25 г цукру в день – для жінок.

Фахівці рекомендують – замість ароматизованого йогурту, купіть простий, без домішок, і вдома додайте в нього свіжі або сушені фрукти.

Соя

Ось ще один інгредієнт, який повинен бути корисним, але насправді він не краще, ніж, наприклад, м’ясо, яке часто нею намагаються замінити, запевняють дієтологи. Соя може викликати запалення в організмі і потенційно вплинути на функцію щитовидної залози.

Інша загроза сої, на думку вчених, пов’язана з фітоестрогенами, що містяться в ній і які впливають на метаболізм в організмі. З цієї причини сою особливо не слід давати дітям, які все ще ростуть.

Соломинка або трубочка в напоях

Фахівці стверджують – після 30 років пити напої через трубочку або соломинку, шкідливо. Біля рота можуть з’являтися заломи і зморшки через рухи губ під час всмоктування рідини. А оскільки після 25 років колаген в нашій шкірі починає руйнуватися, то, ці рухи, що повторюються можуть викликати зморшки на обличчі.

Штучно вирощена на кормах риба

На жаль, 70% риби, яка продається в магазинах і ринках, – це вирощена риба. Ті, хто займається розведенням риби недобросовісно, дуже часто напихають рибу стимуляторами росту, барвниками і антибіотиками. Чи треба пояснювати, як шкідливо це для організму. Фахівці рекомендують по можливості купувати і вживати рибу дикого вилову.

Білий хліб

Вибілене біле борошно підвищує рівень цукру в крові і практично не містить вітамінів і мінералів, присутніх в цільнозерновому хлібові. У білому хлібі також менше клітковини.

Фруктовий сік в пакетах

У більшість покупних соків додається цукор, і він набагато перевищує той, що присутній в самих фруктах. Вони також часто пастеризуються, що означає, що будь-які чутливі до тепла поживні речовини руйнуються до того, як продукт потрапляє на полиці магазинів.

Випічка, куплена в магазині

У випічці, виробленої в промислових масштабах, використовують гідрогенізовані олії, щоб продукт виглядав свіжим тижнями. І при цьому ці шкідливі транс-жири не потрібно навіть вказувати на етикетці, якщо вони не перевищують 0,5% продукту.

СВЧ попкорн з маслом

Особливо шкідливою їжею для мозку, на думку фахівців, є смажена кукурудза. Масло, яке покриває ядра, повно транс-жирів, які негативно впливають на пам’ять. Вони буквально руйнують клітини мозку, попереджають дієтологи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua