Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Італії винайшли корисне морозиво без молока, цукру та калорій (відео)

https://www.youtube.com/watch?v=g_YKB6PQdRc

Італійці завжди називали морозиво — джелато. Це популярний у країні десерт із коров’ячого молока, вершків і цукру. Молочних жирів у ньому менше, ніж у звичайному морозиві, зате більше цукру.

В Університеті Джелато в Болоньї, навчаються робити альтернативний десерт. Він підходить тим, у кого алергія, або хто не сприймає певну їжу, або хто бажає їсти менш калорійні й нежирні десерти.

Університет Джелато — це освітній заклад, де навчають робити ці ласощі. Компанія, яка його заснувала, постачає обладнання для виробництва десерту в усі куточки світу.

Тут розробляють нові рецепти, які б містили тростинний цукор, побільше фруктів і не мали б тваринних жирів. Також джелато роблять із фініками, кокосовою олією та інуліном — рослинною клітковиною.

Головне — знайти інгредієнти, які б замінили традиційні, але водночас зберегли б колишній смак.

Із 2013 року рецепти допомагають розробляти дієтологи і вчені з Європейського інституту онкології в Мілані, які беруть участь у проекті «Розумна їжа».

Утім, експерти попереджають: десерт корисний тільки в невеликих дозах.

За статистикою, у світі зростає кількість людей з алергією на їжу. Таких приблизно від 220 до 250 мільйонів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua