Кондитери заявили, що створили четвертий вид шоколаду поряд з чорним, білим і молочним.
Першим за 80 років новим видом шоколаду може стати рубіновий, пише The Independent.
Швейцарський шоколадний гігант Баррі Каллебаут говорить, що він використовував рубінові какао-боби. Вчені досліджували їх протягом декількох років. Аромат і забарвлення цього шоколаду натуральні і отримуються без додавання ягід.
Новий вид шоколаду, названий Ruby через характерний червоний відтінок, може стати першим після створеного в 1930-х роках білого. Він принесе «абсолютно новий досвід смаку, не гіркий, не молочний і не солодкий».
«Рубіновий шоколад освіжає і має легку вершкову текстуру. Смак такий легкий і фруктовий, ви насправді не розумієте, що їсте шоколад» – каже експерт з шоколаду і редактор «галузевої біблії» Kennedy’s Confection Ангус Кеннеді.