Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Яремче відбувається форум «Підтримка бізнесу та економічне зростання громад»

У Яремче відбувається форум «Підтримка бізнесу та економічне зростання громад» Новини

В Яремче розпочався дводенний форум «Підтримка бізнесу та економічне зростання громад», організований у рамках проєкту «Довіра» від чеської гуманітарної організації «Людина в біді» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація

«Людина в біді» – це найбільша неприбуткова організація в Центральній Європі. Спочатку діяльність була зосереджена на наданні невідкладної допомоги, але згодом започатковано нові ініціативи, зокрема в секторах захисту та засобів до існування, які спрямовані на підтримку переходу України від надзвичайного стану до якнайшвидшого відновлення та розвитку.

Організатори презентували свою роботу за десятирічну діяльність в Україні, а також звіт про реалізацію програми в Івано-Франківській області в 2023-24 роках. У рамках «Довіри» після оцінки економічного середовища громад був проведений конкурс з надання мікрогрантів на відновлення як релокованого, так і місцевого бізнесу сумою до 5 тисяч доларів. Загалом прийнято 227 заявок, з яких обрано 75 переможців, з них 26 – внутрішньо переміщених бізнесів, 49 – місцевих; працевлаштовано 54 особи. Найбільшу частину грантових коштів, а саме 43 %, використано на обладнання для бізнесу. Для переможців проведено бізнестренінги, на яких розглянули питання фінансового менеджменту, просування, працевлаштування, зокрема гендерних аспектів та безбар’єрності.

Також представники Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області та департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації розповіли про стійкість і розвиток громад: адаптацію та стратегії подолання сучасних викликів, а також формування та реалізацію регіональної політики підтримки підприємництва.

Фото: Івано-Франківська обласна державна адміністрація

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua