Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську встановили ще чотири меморіальні дошки. Відео

https://www.youtube.com/watch?v=FDkfjhZ3uSg Івано-Франківськ

Вшанувати пам’ять героїв. На фасаді Ліцею імені В’ячеслава Чорновола встановили ще чотири меморіальні дошки загиблим воїнам: Олександру Підлузькому, Роману Паньківу, Євгену Хоміцькому та Сергію Гирявцю.  

«Цих героїв знаю особисто, бо це мої учні, крім Сергія Гирявця. Це звичайні хлопці, які, як і всі решта діти, ходили до школи, любили вчитися, любили пустувати, але були дуже великими життєлюбами. Вони намагалися вже своїми вчинками, своєю поведінкою показати, що життя це найважливіше, що є. Дуже сумно зараз стає, що такі молоді вони пішли з цього життя», – пригадує своїх учнів в.о. директора ліцею імені Вʼячеслава Чорновола Тетяна Стефанишин.

Роман Паньків – став добровольцем в перший день повномасштабного вторгнення. Воював у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади та пізніше був переведений до 78 полку розвідки. Загинув 18 травня 2024 року під час виконання завдання у Кураховому.

«Мій брат не любив говорити про війну, він любив говорити про життя. Він взагалі був життям і настільки насичено жив», – згадує Тетяна, сестра Романа Паньківа.

Євген Хоміцький – був сержантом, командиром розрахунку гармати у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Загинув у бою поблизу села Кам’янське Запорізької області. 

«Він пішов вчитися в цю школу. Провчився 9 років. Трохи інколи був бешкетуватий, але вчився. Тамара Михайлівна була його класним керівником, я казала, що це друга його мама. Потім після 9-го класу він пішов вчитися в професійне училище №13. Дальше в 14-му році він пішов служити в армію», – ділиться спогадами про сина мама Євгена Хоміцького Світлана Хоміцька.

Олександр Підлузький був добровольцем. Загинув 24 квітня 2024 року під час боїв у селі Михайлівка на Донеччині.

Сергій Гирявець приєднався до штурмових військ у Херсоні та брав участь в обороні Дніпра. Загинув 11 лютого 2024 року.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків каже, наш обов’язок берегти пам’ять воїнів в анотаційних дошках, Алеї слави та різноманітних заходах.

На жаль, ми далі відкриваємо анотаційні дошки нашим Героям. Кількість дощок зростає на цьому ліцеї і на інших закладах освіти. На жаль, війна триває і ми втрачаємо найкращих. Але найголовніше зараз це зберегти пам’ять і допомогти нашим військовим. Тому волонтеримо, допомагаємо Збройним силам України і робимо все, щоб пам’ять про наших Героїв була увіковічнена у віках. І щоб кожна дитина, батьки, чиї діти тут навчаються, знали про те, що такі героїчні постаті навчались в цій школі», – резюмує голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua